POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Solni tempelj so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Solni tempelj, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja) 
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) 
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki

 Ponudba prodajnih izdelkov

Spletna trgovina Solni tempelj ponuja izbor naravnih izdelkov  in medicinskih pripomočkov za izboljšanje zdravja.

Registracija

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Vaši podatki bodo skrbno varovani, uporabljeni samo za interno uporabo, ter ne bodo posredovani tretjim osebam. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.   

Po registraciji v spletni trgovini prejmete potrditveno sporočilo na vaš elektronski naslov preko katerega potrdite registracijo. Po potrditvi se lahko prijavite in izbirate izdelke, ter katere želite kupiti dajete v košarico.

Cene in ažurnost podatkov
Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV, razen če je to posebej navedeno. Cena ne zajema stroška dostave in odkupnine, to se obračuna pri zaključku nakupa. 

Cene dostave najdete pod rubriko Dostava. Zavezanci za DDV so dolžni pri registraciji vnesti tudi svojo davčno številko, če se to slučajno ne naredi, se lahko vnese tudi v opombe pri naročilu. 

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. 

Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo.  

Naročilo

Naročanje poteka preko Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.  

Naročilo preko spletne strani je možno opraviti:

Po registraciji v spletni trgovini prejmete potrditveno sporočilo na vaš elektronski naslov preko katerega potrdite registracijo. Po potrditvi se lahko prijavite in izbirate izdelke, ter katere želite kupiti dajete v košarico.

- z elektronskim sporočilom na  e-trgovina@solni-tempelj.com

- želeni način plačila ( po povzetju ali z nakazilom na naš TRR). Priporočamo način plačila preko TRR, kjer ni stroškov odkupnin in tudi morebitne provizije na položnice so manjše. Kajti naš sistem je tako zastavljen, da stranka v primeru nakazila preko TRR ne plača stroške odkupnine, ki jih ponavadi  druga podjetja zaračunajo v sami poštnini ne glede na način plačila.

Postopek naročanja preko spletne trgovine

1. Po prijavi izbirate izdelke in katere želite kupiti dajete v košarico.

Če želite spremeniti količino že naročenega izdelka odprite košarico in lahko količino spremenite ali naročen artikel odstranite iz košarice. 

2. Ko želite zaključiti nakup, odprite košarico (pokaži vsebino košarice) in kliknite Na blagajno. 

V primeru vašega naročila preko spletne trgovine boste prejeli povratno elektronsko obvestilo o oddanem oz. prejetem naročilu (sklenjeni pogodbi). Če obvestila ne prejmete, naročilo ni bilo uspešno izvedeno in je postopek naročila potrebno ponoviti. Kopija vašega naročila je hranjena tudi v naši bazi.  

Vsebino košarice lahko ves čas spreminjate, dokler dokončno ne potrdite naročila. V primeru, da uporabnik ugotovi, da ni naročil pravih artiklov ali da si premisli o nakupu nam lahko v roku ene ure prekliče naročilo, preko elektronske pošte na naslov e-trgovina@solni-tempelj.com ali na telefonsko številko 031 788 881.

 Način plačila 

 V spletni prodajalni ponudnik omogoča dva načina plačila: 

 -Predhodno plačilo na bančni račun ali plačilo ob povzetju

 Predhodno plačilo na bančni račun

 Plačilo lahko izvedete po potrdilu o oddanem naročilu, na račun podjetja Grajska vrata d.o.o. :SI56  0242 6025 5279 605, Banka: NLB d.d., Poslovalnica Mozirje, Na trgu 9, 3330 Mozirje SWIFTLJBASI2X. Z dnem zaznave prejema sredstev na naš račun prične teči dobavni rok. Priporočamo način plačila preko TRR, kjer ni stroškov odkupnin in tudi morebitne provizije na položnice so manjše.. Kajti naš sistem je tako zastavljen, da stranka v primeru nakazila preko TRR ne plača stroške odkupnine, ki jih ponavadi  druga podjetja zaračunajo v sami poštnini ne glede na način plačila.

Plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu oz. plačilo na poštnem okencu s položnico

Blago plačate ob prevzemu z gotovino ali s plačilom na poštnem okencu s položnico. To je odvisno od dostavne službe, kajti dostava se izvaja z dostavno službo GLS oz. Pošta Slovenija ali za večje tovore posebni prevozniki. Izbor dostave je odvisen od teže poslanega blaga v smislu čimbolj ugodne in kvalitetne dostave za stranko.   

Priporočamo način plačila preko TRR, kjer ni stroškov odkupnin in tudi morebitne provizije na položnice so manjše. . Kajti naš sistem je tako zastavljen, da stranka v primeru nakazila preko TRR ne plača stroške odkupnine, ki jih ponavadi  druga podjetja zaračunajo v sami poštnini ne glede na način plačila.

Ob prevzemu blaga prejmete original račun (je priložen blagu). Ta račun je izdan iz našega skladiščnega programa in ga lahko po želji stranke pošljemo tudi po e-mailu.

 Vse cene blaga in prevoznih stroškov so v evrih in vsebujejo zakonsko predpisani DDV.

Dostava prodajnih izdelkov

Stroški dostave
Izdelke pošiljamo preko podjetij , s katerim imamo sklenjeno pogodbo. Poštnina se obračunava glede na transportno težo. Cenik, prosim preverite v področju dostava.
Pri nakupu nad 120 EUR z DDV je poštnina brezplačna. Pri poštnini so lahko tudi izjeme, kjer je na težje ali volumensko večje artikle določena posebna poštnina, ki pa se v vsakem primeru prikaže pri zaključku naročila in je dokončna.

Pri dostavi in odločanju o načinu plačia priporočamo način plačila preko TRR, kjer ni stroškov odkupnin in tudi morebitne provizije na položnice so manjše. Kajti naš sistem je tako zastavljen, da stranka v primeru nakazila preko TRR ne plača stroške odkupnine, ki jih ponavadi  druga podjetja zaračunajo v sami poštnini ne glede na način plačila.

DOSTAVA
Po prejemu Vašega naročila in plačila vse izdelke, ki so na zalogi odpremimo v 2-7 delovnih dneh. Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Če imate kakršnekoli posebne zahteve Vas prosimo, da jih vpišite pod opombe na dnu naročila. V primeru, da določenega izdelka nimamo na zalogi, Vas o tem obvestimo po elektronski pošti ali telefonu in se dogovorimo za dostavo naročenega izdelka. Izdelki so, če je le mogoče pakirani v rabljeni transportni kartonski embalaži, tako, da čim več pripomoremo k ohranjanju okolja.

Vračilo izdelkov

Skladno z določili 43.č člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov e-trgovina@solni-tempelj.com , ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Naslov za vračilo blaga:
GRAJSKA VRATA d.o.o.
Šmiklavž 3a
3342 Gornji Grad

Izdelek, s katerim niste bili zadovoljni, Vam lahko zamenjamo ali vrnemo kupnino. Za vračilo kupnine nam sporočite številko Vašega osebnega računa. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Reklamacije
V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med transportom - vidna poškodba transportne embalaže, je najbolje, da izdelek takoj odprete in ga v primeru poškodbe takoj reklamirajte dostavljalski službi in nas o reklamaciji obvestite na e-trgovina@solni-tempelj.com V primeru, da ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako, Vam ga bomo zamenjali ali vrnili Vaš denar.

Pri reklamaciji velja posebno opomba za solne izdelke - solne lučke. Solne lučke so unikatni izdelki tako po velikosti kot po strukturi soli. Ena solna lučka je lahko sestavljena iz več nivojev ali struktur solnih plasti - primesi kar ni poškodba lučka ampak delo narave, kar da vsaki lučki posebno unikatnost. Zato to ni upravičena reklamacija. 

Arhiviranje naročil

Sklenjena naročila med uporabnikom in ponudnikom se arhivira na sedežu podjetja Grajska vrata  d.o.o., Šmiklavž 3a, 3342 Gornji Grad. Naročila in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na elektronski naslov e-trgovina@solni-tempelj.com   

Celotna spletna stran (vključno z vso vsebino) je napisana v slovenskem jeziku. Prav tako je sklenjeno naročilo napisano v slovenskem jeziku. 

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta e-trgovine Solni tempelj (GRAJSKA VRATA d.o.o.) zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da uporabnik v spletni trgovini opravi nakup) ter pošiljanje reklamnega gradiva. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. 

Končno določilo 

Uporabnik ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Solni tempelj in da se z njimi strinja. 

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov.
 

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Vsi vsebinski podatki pri artiklih in slike so avtorsko delo podjetja Grajska vrata d.o.o. in se jih brez našega pisnega dovoljenja ne sme uporabljati.