Posted on / in Dogodki

Članek iz www.mojpogled.net V boj proti kašlju s soljo

Objavljamo zanimiv članek, ki ga je na internetu našla ga. Petra Pantner in nam na FB poslala sporočilo.

Hvala za članek, ki temelji na dobrih izkušnjah ljudi, ki nas oz. ostale solne centre redno obiskujejo in tako izboljšujejo lastno zdravje in zdravje otrok na  naraven način.

Pri tem članku bi poudarili edino to, da solne terapije niso nadomestilo za zdravila in da so za zdravljenje pristojni doktorji. Je pa res, da solne terapije izredno prodorno delujejo na sluznico jo čistijo, krepijo, aktivirajo in tako na naraven način pomagajo k izboljšanju zdravja.

Vaš Solni tempelj

***********************************************************

Petra Pantner

Pozdravljeni,

na spletu sem našla zanimiv članek.
Mislim, da je vredno prebrati in članek objaviti na profilu.

V razmislek staršem.

Hvala in lep pozdrav

Vir: http://mojpogled.net/sol-boj-proti-kaslju/

26. marec, 2014 – Petra P. – DrugoLepota in zdravjeOtroci in družina – ni komentarjev

V boj proti kašlju s soljo

Sol kot zdravilo? Kaj pa zdaj to pomeni? Saj kar naprej slišimo in beremo povsod, da je sol za človekovo telo strup in da je zadostna dnevna količina soli že v enem samem kosu kruha. Tako nas je večina potem v skrbeh, da veliko preveč soli dobimo v svoje telo.

sol1

Pa vendar ima sol mnoge blagodejne učinke na telo. Je odlično naravno sredstvo za piling obraza in celotnega telesa, naraven konzervans zelenjave (kislo zelje in repa), tudi madeže z različnih tkanin z lahkoto odstranjuje.

Zame najbolj pomembna pa je njena zdravilna lastnost v sezoni gripe in prehladov.  Zelo priporočam solne terapije v različnih solnih centrih po Sloveniji. Solna terapija je popolnoma naravna in učinkovita pomoč pri  zdravljenju bolezni dihal in alergijskih sprememb na koži. Terapije se opravljajo v posebej zato izdelanih solnih sobah. Uporabljajo se predvsem za zdravljenje spodnjih in zgornjih dihalnih obolenj, kot so prehlad, gripa, alergije, astma, bronhitis, sinusitis, rinitis. Imajo antibakterijske in antivnetne lastnosti, saj se pokažejo kot efektivne, da z njimi lahko ozdravimo celo vnetja ušes.

To se sliši kot prvovrstna reklama na televiziji, v časopisih ali na spletu. Naj vam opišem svojo izkušnjo.

Moj trenutno 10 letni sin je imel veliko let, največ od 5 leta starosti, vsako zimo suh in dražeč kašelj od meseca oktobra in celo tja do pozne pomladi, večkrat celo do letnega dopusta na morju. Vse smo poskusili, od različnih sirupov proti kašlju, antibiotikov, do domačih zdravil naših babic. Bili smo na različnih testitanjih, od alergijskih do astmatičnih. Povsod brez posebnosti. Celo sum na vnetje želodca so zdravniki po nekaj testiranjih ovrgli. Peljala sem ga tudi na bioresonanco. Vendar nič ni pomagalo. Sin je še vedno vsak večer, ko se je ulegel v posteljo, začel kašljati, kljub dvigu blazine, masiranju prsnega dela z materino dušico… Vsak večer znova in znova, do pomladi. Počutila sem se nemočno, poskušala razne nasvete z vseh strani, pa brez uspeha.

Nekoč pa mi je neka znanka svetovala obisk solne sobe. Priznam, bila sem v dvomih, a sem vseeno poskusila, kaj drugega nam po vseh neprespanih nočeh niti ni preostalo. S takrat že 8 letnim sinom naju je pozdravila prijazna gospa in nama opisala postopek zdravljenja s soljo. Sezula sva se, dobila zaščitna oblačila in vstopila v solni svet. Sin je se je šel takoj igrati z raznimi igračami, ki jih je imela terapevtka pripravljene za otroke, da jim je čas hitreje minil. Sama  sem se usedla na počivalnik. Malo s strahom sva poslušala in opazovala, kaj sedaj. Zaslišala sva glasbo in halogenerator, ki je v zrak vpihaval suho sol. Bil je prijeten občutek, sin se je zaigral, jaz pa sem celo zaprla oči za nekaj blaženih minut.  20 minut nama je prehitro minilo in sin ni hotel iti domov, tako so mu bile všeč igračke in prostor. Obljubila sem mu, da se kmalu vrneva. Solne sobe sva obiskovala 2 do 3 krat tedensko. Že po prvi terapiji se mi je zdelo, da sin malo manj kašlja ponoči, po drugi sem bila prepričana. In ko sva obiskala 8 terapijo, so bili že veliki rezultati. Prespali smo mirno noč. To je bil za nas skoraj čudež. Kdor ima podobne težave, bo razumel o čem pišem.

In kako je zdaj z mojim 10 letnikom? Še vedno ima vsako sezono težave s kašljem, ima namreč tanko in občutljivo sluznico. Letos se je ta trdovratni kašelj na srečo pričel šele v mesecu marcu. Tako da že pridno obiskujeva solne terapije. Trenutno hodiva v novo odprt Solni Svet Vitae v Slovenj Gradcu. Prvi učinki se že tu!

Tags: