Posted on / in Članki, Dogodki, Joga obraza

Lepota obraza je naša dolžnost

Yoga obrazi I

…precej narcisoidna izjava boste verjetno rekli na prvi dih. Vsi imamo polno glavo notranje lepote, privlačne karizme in še kaj ,kar smo na naši dolgi duhovni poti vsrkavali v naše glavice. In seveda je tukaj kar nekaj  tudi resnice.

Vsa ta milina, sijoča polt obraza in nežne obrazne linije so naša energetska sevanja v zunanji svet in naše notranje energetsko stanje…in ljudem okoli nas dajo vedeti, da smo pozitivni, nismo hudobni, ne nevoščljivi, še manj škodoželjni…..

Kaj pa naša fizična stran obraza ?

Moje potovanje v to fizično plat obraza se je pričelo na neki delavnici lansko leto. Ko sem prvič slišala za jogo obraza, je bil moj prvi , zelo tihi odziv……………….ja , seveda, kmalu se bo nekdo še spomnil joge ob nohtne kožice. Ampak, kot verjetno že veste,da, ko se prijazni striček tam gori odloči, da boš nekaj novega skusil in da to potrebuješ, ti nekaj ne da miru…in jaz sem se pač znašla na tej delavnici in sicer po kar 10 letih pavze vseh delavnic z duhovnim razodetjem. In ko sem bila že ravno tam in ker je bilo potrebno razumeti in potem naučeno tudi delati, sem naredila ravno to..bila sem pridna in delala vse tisto, kar so me prijazno naučili.

In naučili so me, da našemu mladostnemu, čvrstemu videzu obraza močno nagaja gravitacija…..eureka, boste rekli…ampak dejansko do tistega trenutka nisem razumela, zakaj neki, kljub ljubezni, pozitivni naravnanosti v življenju in kvalitetni obrazni kozmetiki MOJA koža na obrazu malček pada…proti tlom….

In po mesecih pridne vadbe, ker sem pač “morala ” biti pridna, ker so bili pridni vsi v skupini in se je samo pridnost pri izvajanju obraznih vaj dejansko poznala na obrazu…sem opazila, da se moj obraz  spreminja..na bolje…..kar je iz fizičnega pogleda mojega obraza pomenilo, da je moj obraz dobil neko že izgubljeno nežnost potez, polnost obraza in ten. In takrat so stvari postale zanimive tudi za mene, ki sem pri vseh mogočih alternativnih samozvanih genijih zaradi svoje nevednosti in neumnosti praznila svojo denarnico. Ne vedno,ampak prevečkrat 😉

Naučili so me čiste, preproste, znanstveno dokazane resnice. Ko se rodimo, imamo na naših kosteh plasti mišic in na mišicah je plast naše kože…sicer zelo poenostavljeno, ampak bistvo je v tem,da, ko nas naša gravitacija vleče “navzdol ” se nam med kostmi in mišicami naredi prazen prostor,ki ga zapolnijo različne tekočine….ampak za nas je tukaj tisto, kar je dobro razumeti…in sicer, da takoj, ko mišice na obrazu izgubijo na svoji prožnost oz. izgubijo svojo prirojeno pozicijo, izgubi na čvrstosti tudi naša koža in nobena krema na tem svetu nam ne more pritrditi te plasti nazaj. Lahko nam kožo nahranijo, zgladijo, napnejo, oživijo….ampak, naša koža še vedno visi…..počasi,potuhnjeno,polzi proti tlom….in mi se sprašujemo, kaj se je spremenilo….pa tako pridno se mažemo in pozitivno razmišljamo,kajne..;))

Joga obraza naredi ravno to. Mišice na obrazu lahko z rednimi in pravilnimi vajami postavimo nazaj v svojo pozicijo. Preverjeno DELUJE.  Vprašali boste…po kakšnem času ? Odgovor je v vaših letih, ki ste jih preživeli v objemu gravitacije…..odgovor je preprost…ne, ne boste pri 60 letih po pridnih izvajanjih joge obraza izgledali kot 20 letnica…..ampak kot 40 letnica pa lahko….in ne , ne boste zgladili vseh gub…boste pa jih močno omilili in do neke meje tudi zgladili.

In zakaj je lepota obraza naša dolžnost ?

No, tukaj pa se je moje pravo navdušenje nad vajami šele resnično začelo. Kot veste, imamo na našem obrazu ogromno akupunkturnih točk, poti meridijanov in na obrazu DEJANSKO zaradi vseh teh povezav z telesom lahko vidimo zdravstveno stanje naših notranjih organov. Sigurno ste že slišali, da imajo ljudje, ki imajo velike težave z ledvicami ” čudno ” obarvano področje pod očmi pa čeprav so oči daleč stran od ledvic…. in da ljudje, ki imajo težave z pljuči delujejo zelo bledo in da, ko obremenimo naš želodec z nezdravo hrano ,običajno dobimo akne na nosu..in ko imamo hormonske težave, se nam velikokrat ti narišejo na naši bradi….. naš obraz je zemljevid zdravja in to je starodavna modrost !……In zakaj je bilo to tako zelo pomembno za mene ?

S pravilnimi in rednimi vajami aktivirate akupunkturne točke in ” masirate ” vaše meridijane…..veliko zdravstvenih tegob na dolgi rok lahko omilite oz. odpravite. Z vajami dejansko zaradi močnega vpliva na te točke in energetske poti v ravnovesje postavite tudi vaše glavne notranje organe.. jih prekrvavite in jim pomagate, da pričnejo zopet pridno opravljati ” svoje delo ” v našem telesu.

Dokazano…preverjeno….deluje .

Ker je naša dolžnost do našega telesa ta,da ga držimo v zdravi , tudi fizični telesni kondiciji in tukaj so naše mišice, pa čeprav na našem obrazu prevečkrat zanemarjene. Ko jih ” treniramo ” z vajami, se tako, kot drugje na našem telesu učvrstijo in nas lahko nagradijo z lepšim, bolj zdravim videzom. Tako, kot z vajami okrepimo mišice na rokah,nogah in še kje….tako to lahko naredimo tudi na našem obrazu. Na njem je 58 mišic in to nam da slutiti,da nas čaka kar veliko dela ;))

V naših centrih solnih terapij odpiramo za vas NOVOST V PONUDBI. S programom BODIMO MLAJŠI IN BOLJ ZDRAVI  vam bom tudi z vajami joge obraza pomagala učvrstiti vaš obraz in pokazala vaje, s katerimi boste lahko odpravili kakšno vašo zdravstveno tegobo. Delala bom v zelo močni solni atmosferi, osebno z vami in vas pred vajami sprostila z močno meditacijo in vas popeljala v svet zdravega, čvrstega in sijočega videza obraza.

Skeptični ?….Pravilno, vedno šteje samo rezultat ;))

Vanda Hartman

www.solni-tempelj.com

 

Tags: