solne terapije in solne sobe
Posted on / in Dogodki

Solne terapije in solne sobe že dolgo niso več neznanka v Sloveniji

Solne terapije in solne sobe

že dolgo niso več neznanka v Sloveniji

Čeprav so centri solnih terapij že zelo razširjeni v Sloveniji tako v večjih termalnih centrih kot v manjših poslovnih enotah, je še vedno dobro poudariti za vse tiste, ki si lahko pomagajo na naravni način pri težavah z dihali ali kožo, da se obrazloži kaj so in kako nastanejo solne terapije?

Sodobna naprava halogenerator s preciznim programom in mletjem naravne, medicinsko čiste kamene soli ustvarja suhi solni aerosol, mikronske delčke soli, ki jih med terapijo vpihava v solno sobo. V solni sobi stranke počivajo na udobnih ležalnikih ali pa se z otroci igrajo v peskovniku soli. Med časom terapije vdihavajo suhi solni aerosol oz. tej atmosferi izpostavljajo celotno telo.

Vpliv na izboljšanje stanja dihal ali kože je mogoče primerjati z vdihavanjem solnega aerosola ob morju v poletnem času, ko so temperature zraka tako visoke, da se solni aerosol ustvarja po naravni poti. To pomeni, da se čisti in okrepi sluznica dihal, čisti in okrepi se tudi koža.

Večkrat se zasledi primerjava med vlažnimi solnimi inhalacijami in suhim solnim aerosolom – solno terapijo. Razlika je velika, saj se vlažna inhalacija v osnovi uporablja za lažje izločanje, redčenje nabrane sluzi, kar pa pri zelo vneti sluznici ni najbolje. Pri solnih terapijah suhi solni aerosol prodira tudi globlje v samo sluznico dihal in aktivira procese, ki to sluznico krepijo. Zato s solnimi terapijami velikokrat ne opravimo samo čiščenja in razkuževanja sluznice dihal, ampak poskrbimo za to, da se odpravijo vzroki na telesni ravni, ki povzročajo problematična stanja dihal in kože.

Brez stranskih učinkov

Solne terapije nimajo negativnih stranskih učinkov na telo. V prebavni trak pride samo toliko soli, kolikor se je pri dihanju raztopi v ustih, zato so lahko brez bojazni tudi tisti, ki jim je zdravnik omejil vnos soli v telo. Za primerjavo, v eni uri terapije s povprečno koncentracijo aerosola v organizem vstopijo le približno trije miligrami natrijevega klorida.

Solne sobe

Solne sobe so pogostokrat ometane s soljo po stenah in posute s soljo po tleh, kar pa nima vpliva na samo solno terapijo. Najbolj pomembno je to, da v centrih solnih terapij predvsem poskrbimo, za ustrezno prezračevanje le teh, primerno higienično ustreznost in individualni pristop strankam,

To kvaliteto vam zagotavljamo ob obisku našega centra.

Vabljeni, Vaš Solni tempelj

solne terapije in solne sobe

Tags: