Posted on / in Članki, Dogodki

Solne terapije

Solne terapije Solni tempelj

KAJ SO SOLNE TERAPIJE

Solne terapije so vdihavanje solnega aerosola. V solno sobo, kjer terapije potekajo, medicinski aparat Halogenerator postopoma vpihava micronske delčke solnega aerosola. Solni prah je brez vseh dodatkov, popolnoma čista, naravna kamena sol. Ker je morje že onesnaženo, je kamena sol, ker je globoko pod zemljo najbolj čista sol za vdihavanje.

Solni prah – aerosol ima zaradi svoje majhnosti zelo globoko prodornost. Na telo deluje močno krepilno in očiščevalno. Zato pri solnih terapijah govorimo, da terapije delujejo na fizičnem in energetskem telesu. Solni aerosol ima močan vpliv na delovanje limfnega sistema, zato močno pospešuje izločanje vseh toksinov iz telesa in odvečno vodo v podkožju. Ker ima limfni sistem nalogo, da kožo hrani od znotraj, je po solnih terapijah koža bolj čvrsta, lepša na pogled in bolj zdrava. Koža telesa ima namreč pomembno funkcijo v telesu, saj naše telo ščiti pred vdorom vseh zunanjih in notranjih alergenov. Ti, če koža ni dovolj zdrava, povzročajo različne poškodbe na koži,ki se lahko kažejo kot suha koža, občutljiva, razdražena ali vneta. Če naša limfa ne deluje dovolj dobro sčasoma nastanejo na koži različni dermatitisi, alergijska stanja kože ali težje poškodbe kože,kot so luskavica……Solni aerosol torej odpravi vzrok na fizičnem nivoju in omogoča nemoten dovod hranljivih snovi v našo kožo. Ker pa je koža organ, ki se močno odziva na naše splošno počutje je zelo pomembno, da smo umirjeni in je naše aurično telo čim bolj čisto. Solni aerosol zelo močno čisti naše aurično polje in poskrbi, da je pretok energije v našem telesu boljši. Zmanjšuje torej posledice stresa, ker nam je v veliko pomoč pri samem ravnovesju splošnega počutja. Ne pozabite, da zdravo telo potrebuje zdravo zaščito telesa in to zdrava koža je.

Solni aerosol ima globoko prodornost v vse dihalne poti. Ker ima sposobnost dehidracije, očisti dihalne poti vse sluzi, ki onemogoča zdravo dihanje. Zdrav dih je globok in dolg. Globoko in umirjeno lahko dihamo samo takrat, ko imamo dihalne poti čiste – brez sluzi. Takšno dihanje omogoča, da vsaka celica našega telesa lahko zdravo deluje. Ker pa celo naše telo sestavljeno iz celic, je jasno zakaj je kvalitetno dihanje tako zelo pomembno za naše zdravje in počutje. Globok vdih nam čisti tudi naše eterično telo in nas pomirja.

Pri solnih terapijah ne uživamo soli. Solni aerosol je  tako droben, da ga med solnimi terapijami ne zaznavamo kot meglo. V prebavni trak med solno terapijo pride samo toliko soli, kolikor se jo  med dihanjem z odprtimi usti stopi v slini. Je zanemarljiva količina in zato so solne terapije primerne tudi za ljudi, ki imajo s strani osebnega zdravnika omejen dnevni vnos soli v svoje telo.

Sol je naravni element našega telesa – vsake naše celice. Na fizičnem in energetskem telesu deluje zdravilno, blagodejno in globoko. Same terapije potekajo v zelo prijetnih prostorih na udobnih ležalnikih. Trajajo različno dolgo in so primerne tako za otroke od prvega leta starosti do zdrave starosti. Je zelo močan zdravilen poseg v naše delo in ga priporočam vsem, ki so v težjem obdobju konstantnega stresa, na prelomnicah življenja, ljudem brez življenjske energije in optimizma. Če ste opazili, da se vas “prime ” vsaka bolezen meseca in imate oslabljen imunski sistem , so solne terapije za vas zelo priporočljive.

S Shano v naših centrih potekajo mesečno močna čiščenja na fizičnem in energetskem telesu. Detox dnevi so organizirani kot celodnevni ali 90 minutni. Terapije, ki potekajo, so prilagojene močnemu čiščenju naših čaker, globokemu sproščanju in čiščenju fizičnega in energetskega telesa.

Poskrbite, da bodo vaši koraki v življenju bolj lahkotni. Zdravo, čisto in pretočno telo je najboljši spremljevalec na življenjski poti.

Srčno vabljeni

Vanda Hartman

www.solni-tempelj.com

Tags: