Posted on / in Dogodki, Solne terapije, Ugodnosti

V objemu pra-morja samo v nedeljo 19.10.2014

Za sproščanje v objemu pra-morja in to kar doma v vaši kopalnici vam ponujamo ekskluzivno ponudbo fine kopalne himalajske soli.

Eno vrečo 25 kg lahko kupite v naši spletni trgovini to nedeljo 19.10.2014 kar za 40% ceneje. To pomeni za 60 EUR z DDV.  Kilogram samo 2.4 EUR z DDV.

Himalajska kopalna sol vroča akcija

 

Nakup lahko izvedete na linku:

https://www.solni-tempelj.com/izdelki-za-zdravje/domov/44-himalajska-naravna-kopalna-sol-fina-1-3mm.html

VEČ O HIMALAJSKI SOLI

Sol iz Himalaje je več kot le posebno živilo. Izvira iz časa, ko človek še ni onesnaževal okolja. V njej so shranjene informacije iz pra-morja, iz katerega izvira vse življenje. Z njeno pomočjo se naše celice počutijo v zdravem, energijsko polnem prvotnem stanju, zato jo upravičeno imenujemo tudi sol Bogov in kraljev.

Kristalna sol iz Himalaje je 250 milijonov let stara dediščina iz pramorja. V tej soli najdemo množico mineralov in mikroelementov ter zdravilno energijo. Ne uporabljamo jo samo kot začimbo, temveč jo lahko koristno uporabimo tudi za zunanje inhalacije, izpiranja, kopeli;

ZUNANJA UPORABA SOLI:

1. SLANE KOPELI – Pripravimo raztopino mešanice himalajske soli in vode (približno 0,5 kg soli na 50 L vode). Voda naj ima maksimalno 38 stopnij C. Čas kopanja začnite s 5 -10 minutami in ga postopoma podaljšujte do največ 20 minut. Priporočajo se največ 2 kopeli tedensko. Po kopeli se zavijte v veliko brisačo in počivajte na toplem 1 uro. Šele potem se stuširajte. Slane kopeli poživljajo krvni obtok, koža postane mehkejša in bolj napeta, spodbujajo naravno obnavljanje kože.
Kopeli niso primerne za ljudi z oslabljenim srčno-žilnim sistemom!

2. IZPIRANJA S SLANO VODO – za izpiranje nosu ali grla raztopite 9 gramov soli v 1 L mlačne vode. Grgranje ovlaži vneto sluznico, bakterije in odmrle celice se izločijo, kar olajša boleče grlo.

3. INHALACIJA SLANICE – je pomembna terapija pri boleznih dihalnih poti (npr. bronhitis), kroničnih vnetjih obnosnih votlin (sinusov) in astmi. Za pripravo inhalacijske raztopine dajte v lonec 1-2 litra vode in kristalno himalajsko sol (koncentracija raztopine naj bo od 0,9 do 3%), segrejte do vretja (na približno 70-80 C), se nagnite nad lonec, pokrijte čez glavo z veliko brisačo in vdihavajte solno paro do 15 minut.

OPOZORILO: Himalajska sol ne more nadomestiti obiska pri zdravniku ali predpisanih zdravil, za bolezni za katere je potrebno zdravljenje. Uporaba soli je stvar vsakega posameznika, ki jo uživa na lastno odgovornost oz. uporablja kot dopolnilo k izboljšanju svojega stanja.

Tags: